Stacaravan Kopen

In dit artikel kunt u informatie vinden over het kopen van een stacaravan.

Stacaravan kopen

Stacaravan kopen

Hoog op uw persoonlijke verlanglijst staat het kopen van een stacaravan. Een tweede huis voor het zorgeloos doorbrengen van weekenden en vakanties. Uw stacaravan is gewoonweg uw tweede huis in uw favoriete vakantiebestemming. Als u een stacaravan te koop heeft gezien en u overweegt om het te kopen moet u wel een aantal belangrijke punten overwegen. Lees hier alles wat u moet weten over het uikiezen van nieuwe stacaravans zodat u een bewuste keuze maakt.

Ten eerste moet u bepalen in welke prijsklasse u het chalet wilt kopen. Als u de prijsklasse weet, dan zult u een beperkt aantal modellen overhouden, wat de keuze makkelijker maakt. Bij het uitkiezen van de stacaravans moet u vervolgens kijken naar de afmeting van de caravan en de indeling van de keuken, woonkamer, slaapkamer, sanitair en bergruimte. De laatste is zeker belangrijk als u de vakantie met kinderen doorbrengt. Wat de materialen betreft, hoe meer duurzame en onderhoudsvrije materialen, hoe beter.

Interieur van de stacaravan waarop u moet letten:

1. Vloerbedekking: bij een wintervakantie moet de vloerbedekking voldoende isolatie geven zodat de vloeren warm blijven. Dubbele, geïsoleerde vloer is dan zeker een must. Vaak wordt vloervinyl als bedekking gebruikt maar ook kunt u voor laminaat of houten vloer kiezen.

2. Ramen, kozijnen en deuren: ramen kunnen uit enkel- of dubbelglas gemaakt zijn, ook moet u kijken of er ventilatieroosters aanwezig zijn en of de ramen goede veiligheid hebben ( denk aan sloten etc ). Kozijnen worden tegenwoordig uit kunststof gemaakt en u kunt vaak de gewenste kleur selecteren.

3. Binnenwanden en plafond: zoals met vloerbedekking moeten de binnenwanden en plafond goede isolatie hebben en goed afgewerkt zijn. Bij binnenwanden moet u bijvoorbeeld denken aan plaatmateriaal afgewerkt met behang of vocamousse in diverse kleuren. Let ook op de plafondhoogte.

4. Verwarming: meestal heeft u een keuze uit een gaskachel of elektrische